" ပူစီနံ "
ပူစီနံရြက္ဟာ ပ႐ုတ္အုပ္စု၀င္ အပင္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အနံ႔သင္းပ်ံ႕မႈ၊ ေႏြးေထြးေစမႈနဲ႔ အနည္းငယ္ ခါးသက္တဲ့ အရသာ ရွိပါတယ္။
အျခားဟင္းခ်က္စရာ အရြက္ေတြနဲ႔ မတူတာက ပူစီနံကို ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္အျပင္ ေဆးအျဖစ္လည္း အသံုးျပဳလို႔ ရပါတယ္။
၁။ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ မိႈပိုးေတြကို ေသေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကပ္ပါးပိုးေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေယာနိေရာင္ရမ္းျခင္း၊ ပါးစပ္အနာေပါက္ျခင္း ေတြကို သက္သာေစပါတယ္။
၂။ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းကေန ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
၃။ ဗီတာမင္ေအ၊ သံဓာတ္နဲ႔ မက္ဂနီဆီယမ္ေတြ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ ခုခံအားစနစ္ကို ျမွင့္တင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၄။ဗီတာမင္စီဓာတ္ ပါ၀င္မႈမ်ားတဲ့အတြက္ သြားဖံုးနာျခင္း၊ ေသြးထြက္ျခင္း၊ သြားဖံုးျပည္တည္ျခင္းေတြမွာ ပူစီနံကို ေခ်ထားတဲ့ အရည္ကို ေသာက္သံုး ေပးသင့္ပါတယ္။
၅။ အစာေခ်ဖ်က္ျခင္းကို အားေပးၿပီး အစာအိမ္ေရာင္ျခင္း၊ နာျခင္းေတြကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တဲ့ thymol နဲ႔ carvacol ဓာတ္ေတြ ပါ၀င္ေနပါတယ္။
၆။အသက္႐ွဴ လမ္းေၾကာင္း ပိုး၀င္ျခင္းမွာ ပူစီနံရြက္ကို ႐ွဴေပးရင္ သက္သာႏိုင္ၿပီး ေရေႏြးမွာ ပူစီနံရြက္ကို ထည့္ျပီး ေသာက္သံုးေပးရင္ ေသြးမေပၚခင္ ျဖစ္တတ္တဲ့ နာက်င္မႈကို သက္သာေစပါတယ္။
Credit to Health Update Journal
Wednesday, February 25, 2015
" ပူစီနံ "
Labels:
က်န္းမာေရး,
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment