Thursday, February 19, 2015

"အေရာင္ပါဝင္ေသာ အသီးအႏွံမ်ားကုိ စားသုံးၿခင္းေႀကာင့္ ရင္သားကင္ဆာၿဖစ္ပြားမႈ ေလ်ွာ႔က်ႏုိင္"

" အေရာင္ပါဝင္ေသာ အသီးအႏွံမ်ားကုိ စားသုံးၿခင္းေႀကာင့္ ရင္သားကင္ဆာၿဖစ္ပြားမႈ ေလ်ွာ႔က်ႏုိင္ "

အေမရိကန္ေဆးပညာရွင္ သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္အရ အမ်ဳိးသမီးမ်ားသည္ ကာရုိတီႏြိဳက္ အေရာင္ပါဝင္ေသာ အသီးအနွံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား စားသုံးပါက က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ေႀကာင္း ေလ့လာေတြ႔ရွိရသည္ ။

ဘရစ္ဂရမ္ႏွင့္ ဟားဗတ္ဇ္ ေဆးပညာတကၠသုိလ္မ်ားမွ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္အရ အသီးအႏွံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား စားသုံးၿခင္းေႀကာင့္ ေသြးထဲတြင္ ကာရုိတိီႏြဳိက္ေရာင္ၿခယ္ပစၥည္းပါဝင္မႈႏႈန္း ၿမင့္မားေနလွ်င္ ရင္သားကင္ဆာၿဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္ ဟု ေတြ႔ရွိရသည္ ။

သခြာသီး၊ ဖရဲသီး၊ လိေမၼာ္သီး၊ မုန္လာဥနီႏွင့္ ကန္စြန္းဥ တုိ႔သည္ ေရာင္ၿခယ္ပစၥည္း ျမင့္မားေသာအသိီးအနွံမ်ား ၿဖစ္ေႀကာင္း သိရသည္ ။

Credit to Mg Mandalay
K.K(ကေနာင္)


No comments:

Post a Comment