"သင့္ဆံပင္သားေတြ ပိုမုိ လွပက်န္းမာေနေစဖုိ႔ စားေပးသင့္တဲ့ အစားအစာမ်ား"
ဆံပင္သားေတြ မြဲေျခာက္ေနတာမုိ႔ စိတ္ညစ္ေနရပါသလား၊ အျခားသူေတြရဲ႕ ဆံပင္သားက ၾကည့္လုိက္တာနဲ႔ ပိုးသားေလးလုိ ႏူးညံ့ၿပီး ေျပာင္တင္းတင္းေလး ျဖစ္ေနေပမယ့္ သင့္ဆံပင္ကေတာ့ အဆီအႏွစ္မရွိသလို အေရာင္မြဲေနလို႔ ဘာလုပ္ရမွန္းမသိျဖစ္ေနတယ္ဆို ခုလို အာဟာရျဖစ္ေစတဲ့ အစားအစာေတြ မ်ားမ်ားစားေပးဖုိ႔ တုိက္တြန္းပါရေစ။ ဒီအစားအစာေတြက ဦးေရျပားရဲ႕ ပရိုတိန္းဓာတ္ကို ႏႈိးဆြေပးတဲ့အျပင္ ဦးေရျပားရဲ႕ ေမႊးညွင္းေပါက္ေလးေတြ ေသြးလွည့္ပတ္မႈႏႈန္းကို ျမန္ေစႏုိင္ပါတယ္။
အခုေဖာ္ျပေပးမွာကေတာ့ ပိုက်န္းမာေစဖုိ႔၊ ပိုသန္စြမ္းေစဖုိ႔နဲ႔ ပိုမိုေတာက္ပေစဖုိ႔ သင့္ကို ကူညီေပးႏုိင္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြပါပဲ။ ဒါ့အျပင္ မ်က္ေတာင္နဲ႔ လက္သည္းေတြကိုလည္း ပိုမို အားျပည့္ သန္စြမ္းေစႏုိင္ပါတယ္။
(၁) ဆန္ညိဳ
ဆန္ညိဳမွာပါ၀င္တဲ့ သံဓါတ္နဲ႔ ဗီတာမင္ B ဓါတ္တုိ႔ဟာ ဆံပင္ရဲ႕ ဆဲြႏုိင္က်ဳံ႕ႏုိင္အားကို တုိးတက္ေစၿပီး ဆံပင္ ၾကြတ္ဆတ္ဆတ္ျဖစ္ေနတာကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
(၂) ေဆးဘဲဥ
ဇင့္၊ ဆာလဖာနဲ႔ ကလိုရင္ဓါတ္ေတြအားလံုးဟာ အာဟာရ ျပည့္၀ေစတာခ်ည္းပဲ ျဖစ္တာေၾကာင့္ သင့္ဆံပင္ကုိ အေကာင္းဆံုး အကူအညီ ေပးႏုိင္ပါတယ္။
(၃) သဖန္းသီး
သဖန္းသီးေတြဟာ သံဓါတ္ အလြန္ေပါၾကြယ္၀ပါတယ္။ ဦးေရျပား လွည့္ပတ္မႈႏႈန္းနဲ႔ ဆံပင္ျပန္လည္ သန္စြမ္းဖုိ႔ အဓိက အေထာက္အကူျပဳတာ သံဓါတ္ပါ။
(၄) ပန္းေရာင္ ဂရိတ္ဖရုသီး
ဒီအသီးမွာ ဗီတာမင္ C ပါ၀င္မႈႏႈန္း အလြန္ျမင့္မားတဲ့အတြက္ ဆံပင္ကို ကာကြယ္ရန္နဲ႔ အားျဖည့္ရန္ အလုိအပ္ဆံုး ေသာ့ခ်က္ပါပဲ။
(၅) ကိုက္လန္
ေတာက္ပၿပီး ေပ်ာ္ရႊင္သန္စြမ္းတဲ့ ဆံပင္ေတြရဖုိ႔ ကိုက္လန္ကို မ်ားမ်ားစားေပးပါ။
(၆) သံလြင္ဆီ
သံလြင္ဆီဟာ ဗီတာမင္ E ၾကြယ္၀ၿပီး ဆံပင္ရဲ႕ ေမႊးညွင္းေပါက္ေလးေတြ ေသြးလွည့္ပတ္မႈႏႈန္း ျမန္ဆန္ေစပါတယ္။ ရွင္သန္ႀကီးထြားေစဖို႔ ႏိႈးဆြေပးႏုိင္ၿပီး ဗီတာဓါတ္ ျပည့္၀ေစပါတယ္။
(၇) အနီေရာင္ေဂၚဖီထုပ္
အနီေရာင္ ေဂၚဖီထုပ္ေတြက ဆံပင္ကို သန္စြမ္းေစႏုိင္ၿပီး ေနေရာင္ျခည္နဲ႔ ဓါတတုပစၥည္းေတြေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ဆံပင္ပ်က္စီးမႈေတြကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ဟန္နီ
Credit: Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment