Sunday, August 23, 2015
"ေက်းဇူးသိတတ္သူေတြ အခ်ိဳပိုစားၿပီး ၀ႏုိင္ေျခပိုမ်ား"
"ေက်းဇူးသိတတ္သူေတြ အခ်ိဳပိုစားၿပီး ၀ႏုိင္ေျခပိုမ်ား"
အျခားလူမ်ားက ကိုယ့္အေပၚ ေက်းဇူးျပဳျခင္းကုိ သိတတ္ျခင္းသည္ ေကာင္းမြန္ေသာ အမူအက်င့္ ျဖစ္ေၾကာင္း ငယ္စဥ္ကတည္းက သင္ယူ ၾကားနာခဲ့ရသည္။
သို႔ေသာ္ သူတစ္ပါး ေက်းဇူးကို သိတတ္ျခင္းတြင္ အေမွာင္ဘက္အျခမ္း ရွိေနပါသည္။ သူတစ္ပါး ေက်းဇူးကို သိတတ္သူမ်ားသည္ အခ်ိဳစာပိုစားၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးႏိုင္ေျခပိုမ်ားေၾကာင္း ေလ့လာ ေတြ႔ရွိခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
သူတစ္ပါးေက်းဇူးကုိ သိတတ္ျခင္းကို ခ်ိဳသာယဥ္ေက်းျခင္းဟု စကားျဖင့္ ေျပာဆိုမႈ ရွိခဲ့ေသာ္လည္း ခ်ဳိသာျခင္းတြင္ လက္ေတြ႔က်ေသာ အက်ဳိးဆက္မ်ား ရွိေနေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
““ေက်းဇူးသိတတ္ျခင္းမွာ အခ်ဳိစားခ်င္တဲ့ ေဘးထြက္ဆိုးက်ဳိး ရွိေနပါတယ္”” ဟု ၀ါရွင္တန္ေဖာ္စတာ စီးပြားေရးေကာလိပ္မွ ေစ်းကြက္ ေလ့လာေရး ပါေမာကၡ မန္းရွေလာ့စာက ေျပာဆုိခဲ့သည္။ ““သူတစ္ပါး ေက်းဇူးကို သိတတ္ေလ အခ်ဳိစာေတြ စားခ်င္စိတ္ မ်ားေလျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႔ရွိခဲ့ပါ တယ္”” ဟု ရွေလာ့စာက ေျပာဆုိခ့ဲသည္။
ခ်ဳိသာယဥ္ေက်းေသာ အျပဳအမူမ်ားႏွင့္ လက္ေတြ႔ဘ၀ရွိ စားေသာက္မႈ ပံုစံမ်ားၾကား ဆက္စပ္မႈရွိမရွိကို ရွေလာ္စာက သိရွိလုိခဲ့သည္။ ယင္းဆက္စပ္မႈကို သိရွိရန္အတြက္ အေလ့လာခံမ်ားတြင္ ေက်းဇူးတင္တတ္မႈ၊ မုန္းတီးမႈ၊ မာန္မာနတက္မႈ အစရွိသည့္ ခံစားမႈမ်ား ရွိလာေစရန္ လႈံ႔ေဆာ္ခဲ့ၿပီး၊ ယင္းအေလ့လာခံမ်ား မည္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ပိုမိုစားေသာက္သည္ကိုလည္း ေစာင့္ၾကည့္ခဲ့သည္။ ထူးဆန္းစြာပင္ ေက်းဇူးသိတတ္ျခင္းႏွင့္ အခ်ဳိစာစားျခင္းတုိ႔ၾကား ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။ သူတစ္ပါးေက်းဇူးကို သိတတ္သူမ်ားသည္ အခ်ဥ္၊ အစပ္၊ အငန္ႏွင့္ အခါးပါေသာ အစားအစာမ်ားကို ေရြးခ်ယ္ေလ့မရွိေၾကာင္းကိုလည္း ဆက္လက္ ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။
““သူတစ္ပါးေက်းဇူးကို သိတတ္သူေတြဟာ သူတို႔ ဒီလုိေက်းဇူး သိတတ္ျခင္းျဖင့္ ေကာင္းတာကို လုပ္ေနတယ္လို႔ သတိထားမိတတ္ၾကတယ္ေလ၊ သတိထားမိတတ္တဲ့အေလ်ာက္ အစားေကာင္းေကာင္းနဲ႔ပဲ ထုိက္တန္တယ္လို႔ ယူဆၿပီး အခ်ဳိကုိပဲ စားၾကေတာ့တာ”” ဟု ရွေလာ့စာက ေျပာဆုိခဲ့သည္။
““အခ်ဳိစာ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားသည္ အျခားလူမ်ားႏွင့္ ဆက္သြယ္မႈရွိသည္”” ဟု ယူဆသူမ်ားလည္း ျဖစ္ၾကေၾကာင္း ရွေလာ့စာက ဆက္လက္ ေတြ႔ရွိခဲ့သည္။ ““အျခားလူေတြနဲ႔ စိတ္ခ်င္းနီးတယ္လို႔ မွတ္ယူထားသူေတြဟာ အျခားလူေတြဆီက အကူအညီကို လက္ခံႏိုင္ေျခ၊ ၾကင္နာမႈေတြပါတဲ့ အျပဳအမူေတြကို လုပ္ႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားပါတယ္”” ဟု ရွေလာ့စာက ဆိုသည္။
ရွေလာ့စာသည္ ၎၏ေတြ႔ရွိမႈကို ““ေက်းဇူးသိမႈ၏ ခ်ဳိေသာအရသာ”” ဆိုသည့္ အမည္ျဖင့္ စားသံုးသူ စိတ္ပညာဂ်ာနယ္တြင္ စာတမ္းတစ္ေစာင္ ေရးသားခဲ့သည္။
Source:MD
Labels:
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment