"ခႏၶာကုိယ္ ေရဓာတ္ျဖည့္တင္းဖုိ႔ စားသုံးေပးသင့္တဲ့ အသီး (၅) မ်ဳိး"
ေရကို တစ္ေန႔ (၈) ခြက္ ေသာက္ရမယ္ ဆုိထားေပမယ့္ ဘယ္ႏွစ္ေယာက္က တကယ္ေသာက္ၾကပါသလဲ။ ေရပမာဏ ျဖည့္တင္းဖုိ႔ စားသုံးႏုိင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြ ရိွပါတယ္။ ယင္းအစားအစာေတြ စားသုံးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကုိယ္ေရဓာတ္ကို အရသာျပည့္စုံစြာ ျဖည့္တင္းႏုိင္ပါတယ္။
ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္တဲ့အခါ ေခြ်းမွတဆင့္ ေရဓာတ္မ်ားစြာ ဆုံးရႈံးေလ့ရိွကာ အီလက္ထေရာလုိက္ ပမာဏကို ပုံမွန္ထက္ ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ေရဓာတ္ျဖည့္ဖုိ႔ ေကာင္းတဲ့ နည္းလမ္းက အီလက္ထရုိလုိက္ၾကြယ္ဝတဲ့ လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္၊ အသီးမ်ားနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စတာေတြ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး ေရကို အလြန္အကြ်ံေသာက္သုံးတာ ဗီတာမင္ဓာတ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ဆုံးရႈံးသြားေစႏုိင္တယ္။ ေရတစ္ခြက္အစား သစ္သီး သို႔မဟုတ္ အသီးအရြက္ တစ္ပြဲနဲ႔ အစားထုိးႏုိင္ပါတယ္။ ေရဓာတ္လည္း ၾကာရွည္ ပုိခံေစပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီအျပင္ အမွ်င္ဓာတ္၊ အင္တီေအာက္ဆီဒင္းနဲ႔ က်န္းမာေရး တုိးတက္ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ phytonutrient ဓာတ္ေတြ ျဖည့္ေပးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေနစဥ္ စားသုံးေပးသင့္တဲ့ ေရဓာတ္ျဖည့္ အသီးအရြက္ေတြမွာေတာ့...
·သရက္သီး
·သလဲသီး (တလည္းသီး)
·ေထာပတ္သီး
·သခြားသီး
·ပန္းေဂၚဖီစိမ္း စတဲ့အသီးေတြျဖစ္ပါတယ္။
Ref: TOI
Credit: Trend Myanmar
Wednesday, September 16, 2015
"ခႏၶာကုိယ္ ေရဓာတ္ျဖည့္တင္းဖုိ႔ စားသုံးေပးသင့္တဲ့ အသီး (၅) မ်ဳိး"
Labels:
က်န္းမာေရး,
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment