Tuesday, May 26, 2015

"သၾကားကို ပိုမိုစားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ရရွိႏုိင္ေသာဆိုးက်ိဳးမ်ား"


"သၾကားကို ပိုမိုစားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ရရွိႏုိင္ေသာဆိုးက်ိဳးမ်ား"

သၾကားသည္ စြဲလမ္းေစႏိုင္သည္။ သို႔ေသာ္ သၾကားကို လြန္ကဲစြာ စားပါက က်န္းမာေရးျပႆနာမ်ား ျဖစ္လာႏိုင္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ သၾကားကို လိုအပ္သည့္ ပမာဏထက္ ပို၍မစားမိေစရန္ ေရွာင္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္ရွားသင့္သည္။

သၾကားအလြန္အကြၽံစားသံုးျခင္း၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို အာဟာရပညာရွင္ႏွင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ေရး အတုိင္ပင္ခံ ေဒါက္တာ ဆမ္ရန္ဆုိင္နီက ရွင္းျပထားသည္။ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန႔လွ်င္ သၾကားကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေျခာက္ဇြန္းထက္ပို၍ မစားသင့္ဘဲ အမ်ိဳးသားမ်ား ကိုးဇြန္းထက္ ပို၍ မစားသင့္ဟု ကြၽမ္းက်င္သူမ်ားက အႀကံေပးထားသည္။

ကြၽန္ေတာ္တို႔အမ်ားစုမွာ သၾကား၏ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို (သို႔မဟုတ္) စားသင့္ေသာပမာဏကို စဥ္းစားျခင္းမရွိဘဲ အလြန္အကြၽံ စားသံုးတတ္ၾကသည္။ အရသာေကာင္းေအာင္၊ တာရွည္ခံေအာင္ ဖန္တီးထားေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ သၾကားပမာဏ မ်ားစြာပါဝင္သည္။ အေအးသံဘူးတစ္ဘူးတြင္ သၾကားခုနစ္ဇြန္းအထိ ပါဝင္သည္။ အေအးခြက္ႀကီးတစ္ခြက္တြင္ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄၄ ဇြန္းအထိ ပါဝင္ႏုိင္သည္။

ေခ်ာကလက္မ်ား၊ မုန္႔ခ်ိဳမ်ား၊ သၾကားလံုးမ်ား၊ အျမန္ျပင္အစားအစာမ်ား၊ နံနက္စာအျဖစ္ စားေသာက္ေသာ ႏွံစားပင္ထြက္ပစၥည္းျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားသည့္ ခ်ိဳေသာအစားအေသာက္မ်ား၊ ေရခဲမုန္႔မ်ား၊ စည္သြတ္သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ား၊ စြပ္ျပဳတ္မ်ား၊ အရက္ပါေသာ ေဖ်ာ္ရည္မ်ားႏွင့္ အခ်ိဳပြဲမ်ားတြင္ သၾကားပါဝင္မႈျမင့္မားသည္။

သၾကားတြင္ ကယ္လိုရီပါဝင္ေသာ္လည္း ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္သည့္ ဗီတာမင္မ်ား (သို႔မဟုတ္) သတၱဳဓာတ္မ်ား မပါဝင္ေပ။ ခႏၶာကိုယ္ထဲတြင္ သၾကားဓာတ္လြန္ကဲေနပါက အဝလြန္ျခင္း၊ သြားမ်ားပ်က္စီးျခင္း၊ ဆီးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္ ကိုယ္ခံအားစနစ္အားနည္းေစျခင္း တို႔ကဲ့သို႔ က်န္းမာေရးျပႆနာမ်ား ျဖစ္လာႏိုင္သည္။

သၾကားဓာတ္လြန္ကဲမႈေၾကာင့္ ကိုလက္စထေရာျမင့္မားျခင္း၊ အင္ဆူလင္ ထုတ္လုပ္မႈ မရွိျခင္းႏွင့္ ေသြးတိုးျခင္းတို႔ကဲ့သို႔ ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈႏွင့္ဆက္စပ္သည့္ ေရာဂါမ်ားလည္း ျဖစ္လာႏုိင္သည္။ သၾကားကို မစားရမေနႏိုင္ စြဲလမ္းေနသူမ်ားအေနျဖင့္ သၾကားအစားထုိးပစၥည္းမ်ားကို စားသံုးသင့္သည္။ ယင္းပစၥည္းမ်ားမွာ သၾကားကဲ့သို႔ အရသာရွိေသာ္လည္း ကယ္လိုရီမပါသေလာက္ နည္းပါးသည္။

ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွင္မ်ား၊ အဝလြန္ေနသူမ်ားႏွင့္ အျခားက်န္းမာေရး ျပႆနာရွိသူမ်ားအေနျဖင့္ သၾကားအစားထိုးပစၥည္းမ်ားကို စားသံုးသင့္သည္။ သၾကားအစားထုိးပစၥည္းမ်ားကို စားသံုးသူမ်ားအေနျဖင့္ ဆာေလာင္မႈကို မခံစားရဘဲ ကယ္လိုရီစားသံုးမႈကို သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္မည္ျဖစ္သည္။ အသက္ႀကီးလာသည္ႏွင့္အမွ် ျပင္းထန္ေသာ က်န္းမာေရးမူမမွန္မႈမ်ားကို ေရွာင္ရွားရန္ႏွင့္ က်န္းက်န္းမာမာရွိေနေစရန္ ေန႔စဥ္ သၾကားစားသံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ရန္ အေရးႀကီးသည္။ သၾကားအစားထုိးပစၥည္းမ်ားမွာ ခ်ိဳေသာ္လည္း က်န္းမာေရးကို မထိခိုက္ေစဘဲ အႏၲရာယ္ကင္းစြာျဖင့္ အခ်ိဳဓာတ္စားသံုးလိုမႈကို ေျပေပ်ာက္ေစမည္ ျဖစ္သည္။      


Credit : 7Day Daily

No comments:

Post a Comment