Friday, June 26, 2015
"သခြားသီးကို ဘာေၾကာင့္ ပုံမွန္စားေပးသင့္သလဲ"
"သခြားသီးကို ဘာေၾကာင့္ ပုံမွန္စားေပးသင့္သလဲ"
ေရခဲေသတၱာအတြင္း သခြားသီး မရိွတဲ့အိမ္ မရိွသေလာက္ျဖစ္မယ္လုိ႔ ကြ်ႏု္ပ္ယူဆပါတယ္။ သခြားသီးဟာ ေန႔စဥ္ပုံမွန္ ဟင္းလ်ာစာရင္းမွာ ပါဝင္သင့္တဲ့ အရာလည္းျဖစ္ပါတယ္။
သခြားသီးမွာ ေရဓာတ္၊ ပရုိတိန္းဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ အနည္းေသာအဆီဓာတ္ စသည္တုိ႔ ပါဝင္ပါတယ္။ သတၱဳဓာတ္၊ သံဓာတ္၊ ပုိတက္ဆီယမ္၊ ဆုိဒီယမ္နဲ႔ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္စ္တို႔ ေပါၾကြယ္ဝပါတယ္။ C, A, B6, B12, riboflavin, niacin, thiamin စတဲ့ ဗီတာမင္ (vitamin) ေတြပါဝင္တယ္။
ဒါေတြအားလုံးတို႔ဟာ ဇီဝကမၼ တစ္ခုလုံးအတြက္ အက်ဳိးျပဳျပီး က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္ပါတယ္။ သခြားသီးက ခႏၶာကုိယ္အတြင္းရိွ ဆဲလ္ေတြပ်က္စီးေစေသာ၊ အစာေခ်ဖ်က္မႈကို ဟန္ခ်က္ညီေစေသာ၊ ေနာက္ျပီး အစာေၾကေစျခင္းအတြက္ မရိွမျဖစ္ လုိအပ္တဲ့ ဘက္တီးရီးယားျဖစ္ပြားမႈကို တိုးျမင့္ေစေသာ အရင္းအျမစ္မ်ားမွတဆင့္ ခႏၶာကုိယ္ကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
သခြားသီးက အသည္းကို ကာကြယ္ေပးျပီး ခႏၶာကုိယ္မွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကိုလည္း ကူညီ စစ္ထုတ္ေပးပါတယ္။ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ထိန္းညိွေပးျခင္း၊ အစာအိမ္ ကာကြယ္ေပးျခင္းနဲ႔ ျပည္တည္နာျဖစ္ပြားျခင္းမ်ား ကာကြယ္ဖုိ႔အတြက္ အလြန္ေကာင္းမြန္ပါတယ္။
Ref: NHC
Credit: Trend Myanmar
Labels:
က်န္းမာေရး,
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment