Sunday, October 11, 2015

"အခါးႀကိဳက္သူေတြ စိတ္ထားမေကာင္းဟု ေလ့လာမႈတစ္ခုဆို"


"အခါးႀကိဳက္သူေတြ စိတ္ထားမေကာင္းဟု ေလ့လာမႈတစ္ခုဆို"

အခါးအရသာရွိသာ အစားအစာမ်ားႏွင့္ အရည္မ်ားကို ႏွစ္သက္သူမ်ားသည္ အျခားလူ ဒုကၡေရာက္လွ်င္ ေပ်ာ္ရႊင္တတ္သူမ်ား ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ပိုမ်ားေၾကာင္း စိတ္ပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာေတြ႔ရွိခဲ႔ၿပီ ျဖစ္သည္။

အခါးႀကိဳက္သူမ်ားတြင္ ကိုယ္က်ဳိးအတြက္ အျခားသူမ်ားကို အသံုးခ်ျခင္း၊ အျခားသူမ်ားကို နာက်င္ေအာင္ လုပ္ႏိုင္ေျခ ပိုမ်ားျခင္းႏွင့္ ကုိယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ခ်စ္စိတ္ ပိုမ်ားျခင္း အစရွိသည့္ စိတ္ပိုင္းဆုိင္ရာ အေျခအေနမ်ား ရွိေနေၾကာင္း စိတ္ပညာရွင္မ်ားက ေျပာဆုိခဲ့သည္။

ၾသစႀတီးယားႏိုင္ငံ အင္းဘရက္ တကၠသိုလ္မွ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားသည္ လူ (၁၀၀၀) တုိ႔အား စမ္းသပ္မႈႏွစ္ခု ျပဳလုပ္ၿပီး ေလ့လာခဲ့သည္။ အခါးပိုႀကိဳက္ေလ ကိုယ္ရည္ကိုယ္ေသြးတြင္ အေမွာင္ျခမ္း ပိုမ်ားေလျဖစ္ေၾကာင္း ရလဒ္မ်ားက သက္ေသခံေနသည္ဟု ပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။

အခါးဓာတ္ပါေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ အခ်ဳိမပါေသာ ကိုကာ၊ ဘလက္ေကာ္ဖီတုိ႔ ပါ၀င္သည္။ ပထမ စမ္းသပ္မႈတြင္ အမ်ဳိးသမီးႏွင့္ အမ်ဳိးသား (၅၀၀) တုိ႔အား ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ခါးႏွင့္ ငန္ေသာ အရသာမ်ား ပါ၀င္သည့္ အစားအစာမ်ား စာရင္းကို ျပသၿပီး အလြန္အမင္း မႏွစ္သက္မွ အလြန္အမင္း ႏွစ္သက္အထိ ပါ၀င္ေသာ အဆင့္ ေျခာက္ခုျဖင့္ အဆင့္သတ္မွတ္ ေစသည္။

ေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္သူမ်ားအား ကိုယ္ရည္ကိုယ္ေသြး ဆိုင္ရာ ေမးခြန္းလႊာမ်ားကိုလည္း ေျဖဆိုေစခဲ့သည္။ ဒုတိယ စမ္းသပ္မႈတြင္ အျခားသူမ်ားအေပၚ အသံုးခ်မႈ၊ အျခားလူနာက်င္ရပါက ေပ်ာ္ရႊင္ရမႈ ရွိမရွိတို႔ႏွင့္ ပတ္သက္ၿပီး ေျဖဆိုမႈမ်ား ျပဳလုပ္ေစခဲ့သည္။

ကိုယ္ရည္ကိုယ္ေသြး စစ္ေဆးမႈတြင္ အျခားသူမ်ားအေပၚ အႏုိင္က်င့္ရသည္ကို ႏွစ္သက္ေၾကာင္း ေျပာဆုိခဲ႔သူမ်ားသည္ အခါးႀကိဳက္ၾက သူမ်ားျဖစ္ေၾကာင္း ရလဒ္မ်ားအရ သိရိွခဲ့ရသည္ဟု ေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္ခဲ့သည့္ ခရစၥတီနာ ဆာဂီယိုဂလိုက ေျပာဆုိခဲ့သည္။  

Source:DM

Credit: messenger

No comments:

Post a Comment