Lutaw Lupyaw
"ဖ႐ံုေစ့စားျခင္းရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူး (၆) ခု"
အပ်င္းေျပစားေနတဲ့ ဖ႐ံုေစ့က ေကာင္းက်ိဳးေတြ အမ်ားႀကီး ေပးေနတယ္ဆုိတာ သိပါရဲ႕လား။
႐ုပ္႐ွင္႐ံုမွာျဖစ္ျဖစ္ ပ်င္းလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ စားျဖစ္ၾကတဲ့ ဖ႐ံုေစ့ေလွာ္မွာ ေကာင္းက်ိဳးေတြ အမ်ားႀကီး ႐ွိေနပါတယ္။ ဖ႐ံုေစ့ကေပးတဲ့ က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ိဳးေတြကို သိလိုက္ရရင္ ဖ႐ံုေစ့ေလွာ္ ႀကိဳက္သူေတြကေတာ့ ေပ်ာ္႐ႊင္သြားလိမ့္မယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။
၁။ ဗီတာမင္ E ပါဝင္လို႔ အသားအရည္ကို စိုေျပလွပေစပါတယ္။ အျခားသစ္ေစ့ေတြထက္ ဖ႐ံုေစ့မွာ ဗီတာမင္ E ေတြ ပိုမို မ်ားျပားစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။
၂။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္တဲ့ ဓာတ္သတၱိေတြေၾကာင့္ အိုမင္းမႈကို ေႏွးေကြးေစၿပီး အ႐ြယ္တင္ ႏုပ်ိဳေစမွာပါ။
၃။ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္ေနပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဇင့္၊ မဂၢနီစီယမ္နဲ႔ ေဖာ့စ္ေဖာရပ္တုိ႔ ပါဝင္ပါတယ္။ သံဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ အေစ့အဆံတစ္မ်ိဳး ျဖစ္တာေၾကာင့္ ေသြးအားလည္း ေကာင္းေစပါတယ္။
၄။ ေလ့လာေတြ႔႐ွိခ်က္ေတြအရ ဆီးခ်ိဳမျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသတဲ့။
၅။ ကင္ဆာေရာဂါ ခံစားေနရသူေတြအေနနဲ႔ ဖ႐ံုေစ့ မ်ားမ်ားစားေပးဖုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ဖ႐ံုေစ့ဟာ ကင္ဆာနဲ႔ ဆက္ႏႊယ္ၿပီး ခံစားရတဲ့ ေဝဒနာေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစႏိုင္လို႔ပါပဲ။
၆။ 5-HTP လို႔ ေခၚတဲ့ ဓာတုပစၥည္းတစ္မ်ိဳး ပါဝင္ၿပီး အဲ့ဒီအရာက ေသာကေတြနဲ႔ စိတ္ဖိစီးမႈေတြကို သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
Credit: duwun
Tuesday, February 2, 2016
"ဖ႐ံုေစ့စားျခင္းရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူး (၆) ခု"
Labels:
က်န္းမာေရး,
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment