Lutaw Lupyaw
"ၾကက္ဥ လတ္ဆတ္မႈ ရိွမရိွ ဘယ္လိုဆုံးျဖတ္မလဲ"
လတ္ဆတ္တဲ့ ျခံထြက္ စားေသာက္ကုန္ပစၥည္းေတြ မရိွဘူးဆိုရင္ စူပါမားကက္ ေစ်းဆုိင္ေတြမွာ မျဖစ္မေန ဝယ္စားရေတာ့မွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လုိ႔ အဲဒီကုန္တိုက္ၾကီးေတြမွာ ေရာင္းခ်ေနတဲ့ စားေသာက္ကုန္ ပစၥည္းေတြ လတ္ဆတ္မႈရိွမရိွ ဘယ္လုိ ဆုံးျဖတ္ၾကမလဲ။ ကိုယ္ဝယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ လတ္ဆတ္ေနေသးရဲ႕လားဆုိတာ ဆုံးျဖတ္ေပးႏုိင္တဲ့ ရုိးရွင္းေသာ စမ္းသပ္နည္းတစ္ခုေတာ့ ရိွပါတယ္။
ဖန္ခြက္အၾကီးတစ္လုံး၊ ေရအနည္းငယ္နဲ႔ အခ်ိန္ စကၠန္႔အနည္းငယ္ လုိအပ္ပါတယ္။ ပထမဦးဆုံး ေရကို ဖန္ခြက္ထဲ ေလာင္းထည့္ရပါမယ္။ ၾကက္ဥကို ခြက္ထဲ ျဖည္းညင္းစြာ ထည့္ျပီး ဘာျဖစ္လာမလဲ ေစာင့္ၾကည့္ရပါမယ္။ ၾကက္ဥက လတ္ဆတ္ေနေသးတယ္ဆုိရင္ လုံးလုံးျမဳပ္ဝင္ျပီး ေအာက္ေျခအထိ ထိုးက်သြားပါလိမ့္မယ္။ အနည္းငယ္ၾကာျပီးတဲ့ ၾကက္ဥဆိုရင္ ေအာက္ေျခကို အနည္းငယ္သာထိျပီး က်န္အပိုင္းက အေပၚ ပင့္ေနပါလိမ့္မယ္။ မေကာင္းေတာ့တဲ့ ၾကက္ဥေတြက်ေတာ့ ေရမ်က္ႏွာျပင္မွာ ေပါေလာ ေပၚေနပါလိမ့္မယ္။
အဲဒီလုိ ၾကက္ဥမ်ဳိးဆိုရင္ စားဖို႔ မသင့္ေတာ့ပါဘူး။ ၾကက္ဥရဲ႕ လတ္ဆတ္မႈကို စစ္ေဆးေပးမယ့္ ေနာက္နည္းလမ္းတစ္ခုက ၾကက္ဥတစ္လုံးကို လက္မွာထားျပီး နားရြက္နဲ႔ ကပ္ကိုင္ေပးဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ျဖည္းျဖည္းေလး လႈပ္ျပီး အထဲကလာတဲ့အသံကို နားေထာင္ရပါမယ္။ ဘာသံမွ မၾကားရပါက ၾကက္ဥက လတ္ဆတ္ေနေသးတဲ့ သေဘာပါ။ အသံတခ်ဳိ႕ၾကားေနရပါက ဥက ၾကာေနျပီျဖစ္ျပီး မစားသင့္ေတာ့ပါဘူး။
ေပၚထြန္း
Credit: Trend Myanmar
Wednesday, February 3, 2016
"ၾကက္ဥ လတ္ဆတ္မႈ ရိွမရိွ ဘယ္လိုဆုံးျဖတ္မလဲ"
Labels:
ဗဟုသုတ,
အစားအေသာက္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment