Monday, March 7, 2016

"စားေသာက္ပြဲေတြမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္း အမွတ္အသား ျပဳထားျခင္း"


"စားေသာက္ပြဲေတြမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္း အမွတ္အသား ျပဳထားျခင္း"

စားေသာက္ပြဲေတြမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္း အမွတ္အသား ျပဳထားျခင္းမ်ိဳးေတြက မိမိကို ၀န္ေဆာင္မႈေပးေနသူမ်ားကို ၾကားခံစကားအျဖစ္ အသုံးျပဳလို႔ရပါတယ္။ ဥပမာ စားေသာက္ေနရင္း ဖုန္းထေျပာမိတာတို၊ အျခားတစ္ေနရာကို ထသြားမိတာမ်ိဳး အခ်ိန္ေတြမွာ မိမိကိုယ္စား ဇြန္းခက္ရင္းက ၀န္ေဆာင္မေပးသူကို နားလည္ သေဘာေပါက္ေစပါတယ္။

(၁) ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္း ဦးေခါင္းပိုင္းေတြကို ထိစပ္ထားၿပီး လက္ကိုင္ေတြကို ေအာက္ဖက္မွာ ခြဲထားခဲ့မယ္ဆိုရင္ စားေနတုန္း၊ မၿပီးေသးဘူဆိုတဲ့ အဓိပၸာယ္ သက္ေရာက္ပါတယ္။

(၂) ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္းကို အေပါင္းလကၡဏာ လုပ္ျပထားတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဒုတိယေျမာက္ပာင္းပြဲကို စားေတာ့မယ္၊ ယူလာေပးလို႔ရၿပီဆိုတဲ့ အဓိပၸာယ္ ရပါတယ္။

(၃) ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္းကို ကန္႔လန္႔ျဖတ္ထားလိုက္တယ္ ဆိုရင္ စားၿပီးတဲ့ပာင္းပြဲက ေကာင္းတယ္၊
အရသာရိွတယ္လို႔ တိတ္တဆိတ္ ခ်ီးက်ဴးထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။

(၄) ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ႔ခက္ရင္းကို မ်က္ႏွာမူရာအရပ္သို႔ အလ်ားလိုက္ အၿပိဳင္တင္ထားတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ စားလို႔ၿပီးၿပီ သိမ္းသြားလို႔ရၿပီလို႔ အဓိပၸာယ္ ရပါတယ္။

(၅) ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ခက္ရင္းခြထဲကို ဇြန္းညွပ္ထားၿပီး ၾကက္ေျခခတ္ အမွတ္အသား ျပဳတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဒီပာင္းပြဲက အရသာမရိွဘူး၊ စားမေကာင္းဘူး၊ မႏွစ္သက္ဘူးလို႔ ပုံေဖာ္ေပးပါတယ္။

သိန္း ျမင့္

Credit: သဘာ၀ရဲ႕ အာဟာရ

No comments:

Post a Comment