Tuesday, July 14, 2015

"အရသာလည္းထူး၊ ေဆးလည္းျဖစ္တဲ့ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္"


"အရသာလည္းထူး၊ ေဆးလည္းျဖစ္တဲ့ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္"

ဖရဲသီးဟာ လတ္ဆတ္တဲ့ အေကာင္းဆုံး သဘာဝ အစားအေသာက္တစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။ ဖရဲသီးရဲ႕ထူးျခားအံ့ၾသဖြယ္ေကာင္းတဲ့ အရသာကို မႏွစ္သက္သူ တစ္ဦးတစ္ေယာက္မွ မရိွပါဘူး။ ေရဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ ေႏြရာသီကာလမွာ ခႏၶာကိုယ္ ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္မႈအတြက္ အလြန္ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ဖရဲသီးမွာ ဗီတာမင္-ေအ၊ စီနဲ႔ ပုိတက္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္စတဲ့ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ ေပါၾကြယ္ဝပါတယ္။ Antioxidant မ်ားစြာလည္း ပါဝင္ျပီး ခႏၶာကိုယ္တစ္ခုလုံးအတြက္ အျပဳသေဘာေဆာင္တဲ့ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ ရိွပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ အရသာလည္းရိွ၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္ကာ ခႏၶာကုိယ္တစ္ခုလုံး အက်ုဳိးျဖစ္ေစမယ့္ ဖရဲသီး ေဆးနည္း အေၾကာင္း တင္ဆက္ေပးပါမယ္။

ဖရဲသီးခြံအတြင္းပုိင္းကို ျဖတ္ယူျပီး အန္စာတုံးပုံျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။ အဲဒီလွီးထားတဲ့ အန္စာတုံးပုံ ဖရဲသီးအသားမ်ားကို သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ထဲထည့္၊ ေရခဲေရာျပီး ေကာင္းစြာ ေရာသမေမႊပါ။ ရလာတဲ့အရည္ အရမ္းပ်စ္ေနရင္ ေရအနည္းငယ္ေပါင္းထည့္ပါ။ ပိုုမုိေကာင္းမြန္တဲ့ အရသာေလးလုိခ်င္ရင္ မိမိစိတ္ၾကဳိက္ စမ္းသပ္ျပဳလုပ္ၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္။ လတ္ဆတ္တဲ့ ပူစီနံ သို႔မဟုတ္ ရတ္စဘယ္ရီ၊ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ဘလတ္ဘယ္ရီ၊ သို႔မဟုတ္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ညွစ္ထားတဲ့ သံပုယိုရည္ ၾကဳိက္တာ ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။


ေပၚထြန္း

Credit: Trend Myanmar

No comments:

Post a Comment