Thursday, July 23, 2015
"ကယ္လ္ဆီယမ္အဆင့္ျမႇင့္ဖုိ႔ လုပ္သင့္တာေတြ"
"ကယ္လ္ဆီယမ္အဆင့္ျမႇင့္ဖုိ႔ လုပ္သင့္တာေတြ"
က်န္းမာသန္စြမ္းဖို႔အတြက္ဆုိရင္ ထံုးဓာတ္ (ကယ္လ္ဆီ ယမ္) ဟာ အေရးႀကီးတဲ့ သတၱဳဓာတ္ျဖစ္ၿပီး အ႐ုိးနဲ႔ သြားက်န္းမာေရးအတြက္ အဓိက ေထာက္ကူေပးပါတယ္။ ကယ္လ္ဆီယမ္လိုအပ္ခ်က္ဟာ အသက္အရြယ္နဲ႔ အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီးေပၚမူတည္တာေၾကာင့္ အသက္ႀကီးလာေလေလ ပုိလိုအပ္လာေလေလမို႔ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ ကယ္လ္ဆီယမ္အဆင့္ျမႇင့္ဖို႔ လုပ္သင့္တာေလးေတြကုိ အႀကံျပဳခ်င္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္အစားအစာထဲမွာ မလုိင္ထုတ္ထားတဲ့ ႏြားႏို႔ (သုိ႔) အဆီထုတ္ႏြားႏုိ႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဒိန္ခဲ၊ အားျဖည့္ေကြကာအုပ္၊ အာနိသင္ျဖည့္လိေမၼာ္ရည္၊ ငါးေသတၱာငါး၊ ပဲပိစပ္နဲ႔ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး စတဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္ ၾကြယ္၀တာေတြ စားေပးဖုိ႔ လုိအပ္ပါတယ္။
နံနက္ေစာေစာ ေနေရာင္ျခည္နဲ႔ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ထိေတြ႔ေပးျခင္းကလည္း သဘာ၀ကေန ဗီတာမင္ ‘ဒီ’ ရေစတာမို႔ နံနက္၁၀ နာရီနဲ႔ ညေန ၄နာရီၾကား ေနအျပင္းဆံုးအခ်ိန္ေတြကုိေတာ့ ေရွာင္ရမွာပါ။ ဒါတင္မက ဗီတာမင္ 'ဒီ’ ပါတဲ့ အသည္း၊ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ေထာပတ္၊ မာဂ်ရင္း၊ ပုစြန္နဲ႔ ကမာတို႔ကုိလည္း စားေပးႏုိင္ပါတယ္။
မဂၢနီဆီယမ္ႂကြယ္၀တဲ့ ေဒါက္ခြရြက္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေထာပတ္သီး၊ သခြားသီး၊ အစိမ္းေရာင္ပဲမ်ား၊ ဖ႐ံုေစ့၊ ႏွမ္းေစ့၊ သီဟုိဠ္ေစ့နဲ႔ အယ္လ္မြန္စတာ ေတြကိုလည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္ ကယ္လ္ဆီယမ္လုိအပ္ခ်က္ ျဖည့္ဖုိ႔အတြက္ ကယ္လ္ဆီယမ္ျဖည့္စြက္ေဆး ေသာက္ေပးတာမ်ိဳးလည္း လုပ္ႏုိင္ပါတယ္။ ကယ္လ္ဆီယမ္ေဆးက ေဆးျပား၊ ေဆးလံုး၊ ၀ါးစားႏုိင္တဲ့ ေဆးျပား၊ ေဆးရည္၊ ေဆးမႈန္႔ စသျဖင့္ ပံုစံမ်ိဳးစံုရိွတာမို႔ ကုိယ့္အသက္အရြယ္နဲ႔ ဘယ္ေလာက္ေသာက္ဖို႔ လိုအပ္လဲဆုိတာကို ဆရာ၀န္နဲ႔ ေသခ်ာတုိင္ပင္ဖုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ကယ္လ္ဆီယမ္ေဆးကုိ အစာနဲ႔အတူတူ စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အစားစားၿပီးရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။
ခႏၶာကုိယ္က ကယ္္ဆီယမ္စုပ္ယူတာကုိ အတားအဆီးျဖစ္ေစတဲ့ ဆုိဒါေသာက္တာမ်ိဳးေတာ့ ေရွာင္ရမွာပါ။ ေနာက္ၿပီး တခ်ိဳ႕ေသာ သူေတြက ေန႔တစ္ေန႔ကုိ ေကာ္ဖီျပင္းျပင္းတစ္ခြက္နဲ႔ အစျပဳတတ္တာမို႔ ဒီလိုအေလ့အထေတြကို စတင္ေဖ်ာက္ပစ္ဖို႔ လိုအပ္ပါၿပီ။
အငန္ အလြန္အကြၽံစားတာကလည္း ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ကုိ ဆံုး႐ႈံးေစႏုိင္တာမို႔ ဆားေလွ်ာ့စားဖုိ႔လည္း အေရးႀကီးပါ တယ္။
Ref:tophomeremedies.com
7day daily
Labels:
က်န္းမာေရး,
ဗဟုသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment