Friday, July 17, 2015

"အရသာတစ္မ်ဳိးနဲ႔ စားလုိ႔ေကာင္းျပီး က်န္းမာေရးအက်ဳိးျဖစ္ေစတဲ့ အသားညွပ္သခြားသီး"


"အရသာတစ္မ်ဳိးနဲ႔ စားလုိ႔ေကာင္းျပီး က်န္းမာေရးအက်ဳိးျဖစ္ေစတဲ့ အသားညွပ္သခြားသီး"

သခြားသီးရဲ႕ လတ္ဆတ္ျပီး ေပါ့တဲ့ အရသာဟာ sandwich အျဖစ္ ေပါင္မုန္႔ေနရာမွာ အသုံးျပဳဖုုိ႔သင့္ေတာ္ျပီး ေကာင္းမြန္တဲ့ အစားထုိးပစၥည္းတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။

သခြားသီးတစ္လုံးကို အလ်ားလုိက္ ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ။ သခြားသီး အရြယ္အစားေပၚ မူတည္ျပီး အလယ္သားကို နဂုိအေနအထားအတုိင္း ထားႏုိင္တယ္ သုိ႔မဟုတ္ တြင္းျဖစ္ေအာင္ ေကာ္ခပ္ႏုိင္ပါတယ္။

သခြားသီးကို tuna salad လိုဟာမ်ဳိး ထည့္ေပးဖို႔ အၾကံျပဳခ်င္ပါတယ္။  သူ႔ရဲ႕ေစးကပ္မႈက သခြားသီးနဲ႔ ကပ္ေနေစပါတယ္။ သခြားသီးလုိ စိုစြတ္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြသုံးဖုိ႔ အေရးၾကီးပါတယ္။

သခြားသီးက က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားစြာ ရရိွေစပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ နဂုိအသားညွပ္ေပါင္မုန္႔ထက္ အက်ဳိးေက်းဇူး ပုိျဖစ္ရေစပါလိမ့္မယ္။ သခြားသီးပုံမွန္စားေပးတာ ေဖာေယာင္နာက်င္ျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္၊ အစာေျခမႈ အကူအညီျဖစ္ေစတယ္၊ ႏွလုံးကို ကာကြယ္ေပးျပီး အသက္ရွဴ လန္းဆန္းေစပါတယ္။


Ref: wb

Credit: Trend Myanmar

No comments:

Post a Comment